Marked by the simplicity of its structure of laminated timber, this simple building in the capital of the Catalonian comarca of Moyanés presents a sequence of portal frames, perpendicular to the street, that project asymmetrical cantilevers on top, forming a flat plane 7 meters above the ground. A dry construction method was applied, with prefabricated wooden elements assembled on the site and the resulting modular composition ensuring flexibility for future expansions.

The building is divided into three bays: the central one, a double-height space, is where the trucks are parked, and the two smaller bays contain two floors. The double scale of a bay embedded in another bay solves the tricky matter of firefighters having to coexist with large vehicles. Wooden sandwich panels modulate the facade.