Stacked planters house, Ho Chi Minh
Vo Trong Nghia Architects 

Stacked planters house, Ho Chi Minh

Vo Trong Nghia Architects 


The flexible urban planning in this new neighborhood has permitted occupying the maximum area f the plots , to the detriment of green areas, wich are fewer and fewer. Reactingto this denaturalization of the tropical ecosystem of Ho Chi Min City and following the permises of the "house of trees" series developed by the studio, this dweling aims to recover the green spaces lost in high-density urban areas.

Designed to accomodate three generations of one same family ( a very common arrangement in Vietnamese society), the house consists of stakced concrete platforms perforated with rectangular openings through wich local species of trees rise. In each one of the three levels a series of boxes contain bedrooms, restrooms, storage, and kitchens while the intermediate spaces configure the public and living areas, interwoven with terraces and vegetation. Indoors, the wall surfaces are coveredwith terrazzo, a material used traditionally in Vietnam during the 1980s, and that creates a contrast with the use of concrete, polished on the floors and with a rough texture on the ceilings.


Cliente Client 

Privado Private

Arquitectos Architects

VTN Architects / Vo Trong Nghia (socio partner); Masaaki Iwamoto, Nguyen Quynh Han, Kuniko Onishi (equipo team)

Contratista Contractor 

Wind and Water House JSC

Superficie construida Floor area 

260 m²

Fotos Photos 

Hiroyuki Oki