Sands End Arts and Community Centre in London
Mae Architects  

Sands End Arts and Community Centre in London

Mae Architects  


In West London, close to South Park in Fulham, the English firm Mae has completed a building with timber and bricks where 35% of the construction is composed of recycled materials, prioritizing the use of bolts as structural fixing in order to simplify dismantling.

Flexible spaces make it possible to accommodate a variety of social and educational activities, besides facilitating readaptation should the need arise in the future. The one-level building is organized in two blocks. One contains a multipurpose hall and a café, and the other provides dressing rooms, a common hall, and a nursery.

The triangular roof forms – referencing old glasshouse structures in South Park and at Fulham Palace – create openings for daylight to enter through.