Multiple House in Madrid

P + S Estudio de Arquitectura 


The firm of Francisco Parada + Laura R. Salvador was commissioned to renovate an 1850s apartment in Madrid's historic center. The objective was to multiply organizational options through highly adaptable and flexible spaces. The result is a 45-square-meter dwelling designed as a multiple of itself. The reconfiguration left only the perimetral structure intact, as base. The living-dining area connects with the bedroom through two mobile panels. These polycarbonate partitions are in turn joined to a closet-shelving transition between the living-dining zones and a bedroom, which, when the bed is folded up, transforms into a spot for work or leisure. The predominance of white and the spruce pine wood of the flooring and furniture serve as unifiers.