Chapel of Sound in Chengde
Open Architecture 

Chapel of Sound in Chengde

Open Architecture 


Two hours by car from the center of Beijing, this open-air concert hall is a work of the firm OPEN, led by Li Hu and Huang Wenjing. Set amid mountains, the concrete building is an inverted cone, textured like a rock where each striation cantilevers out from the layer below it. In this way it engages in dialogue with the natural landscape, minimizing its visual footprint on it. The complex includes a green room, a semi-open amphitheater, an outdoor stage, and viewing platforms. In the wake of acoustic analyses, materials were introduced and openings were made to absorb and regulate sounds. When there are no shows, the performance venue is a peaceful place conducive to contemplation and the enjoyment of splendid panoramas of the valley and the Great Wall of China.