The Whale Cultural Center, Andenes
First Prize

The Whale Cultural Center, Andenes

First Prize


A platform rises as a prolongation of the rocky coastline and creates an ideal spot for watching huge cetaceans in the course of their summer migration toward the polar circle.

Like the tail fin of a whale emerging from underwater, a walkable stone-paved roof results in a gentle topography that shelters a cavernous column-free space with large windows taking in the ocean...[+][+]


Centro cultural The Whale
The Whale Cultural Center, Andenes (Norway).

Cliente Client
The Whale A/S.

Arquitectos Architects
Dorte Mandrup.

Consultores Consultants
Thornton Tomasetti (ingeniería engineering); Marianne Levinsen Landscape (paisajismo landscape).

Presupuesto Budget
33.500.000 €.

Superficie Area
4.500 m².

Imágenes Images
MIR.