San Pellegrino Flagship, BIG Bjarke Ingels Group
Primer Premio

San Pellegrino Flagship, BIG Bjarke Ingels Group

Primer Premio


To preserve the deep-rooted identity of the brand, the project stresses the qualities of the valley where the fountain is located and revisits classical elements of Italian architecture and urbanism: the arcade, the avenue, the piazza, and the portico. 

Conceived as an artistic interpretation of the route water follows from the top to the foot of the mountain, a new sculptural element goes up in the plaza of access, showing the different strata of the rocks and the water processes... [+]


Autor Author

BIG Bjarke Ingels Group

Cliente Client

Sanpellegrino S.P.A.

Socios encargados Partners in charge

Bjarke Ingels, Thomas Christoffersen

Jefe del proyecto Project Leader

Jelena Vucic

Equipo de proyecto Project Team

Lorenz Krisai, Edda Steingrimsdottir, Stephen Steckel, Julie Kaufman, Wells Barber, Derek Wong, Yang Yang Chen, Terrence Chew, Christopher Tron, Lawrence Olivier Mahadoo, Veronica Acosta, Ashton Stare, Gaurav Janey, Maria Eugenia Dominguez Bello, Supakrit Wongviboonsin, Adi Krainer, Josiah Poland, Jennifer Wood, Kelly Neill, Maki Matsubayashi, Francesca Portesine, Veronica Moretti, Gabriella Den Elzen, Denys Kozak, Kristian Hindsberg

Colaboradores Collaborators

Atelier Verticale, West8, Schlaich Bergermann Partner, Front, Arup, Squint/Opera, MIC, BIG Ideas, Studio Piero Castiglioni

Tamaño en m²?Size in m²

17500